
Go Business Mindset + Coop Norrbotten: Från matsvinn till win-win!
Coop Norrbotten behöver kreativa hjärnor för att lösa en av butikernas stora hållbarhetsutmaningar – matsvinnet i det sista ledet. Nu bjuder vi in dig att utforska nya idéer för hur frukt, grönt och bröd som riskerar att slängas kan få nytt liv. Tillsammans med andra kreatörer spånar vi fram lösningar som både gör nytta och kan bli framtida affärsmöjligheter. Visst vill du vara med? Välkommen!
Målet med workshopen
Målet med workshoppen är att ta fram nya kreativa idéer för hur vi kan minska matsvinn i det sista ledet – innan varorna riskerar att slängas. Tillsammans med Coop Norrbotten vill vi utforska hur frukt, grönsaker och butiksbakat bröd kan användas, förädlas eller omfördelas på nya sätt. I samarbete med andra kreativa hjärnor får du tänka fritt kring produkter, samarbeten, kampanjer eller nya tjänster – allt med cirkularitet och hållbar konsumtion i fokus. Vad ser du för möjligheter?
Win-win för hållbarhet och innovation!
Workshoppen är både en chans att utmana Coop Norrbotten i sitt hållbarhetsarbete, och en möjlighet för dig att upptäcka nya sätt att använda din kreativitet. Ta med dig idéerna in i din egen verksamhet eller utveckla dem vidare tillsammans med andra.
Vem är välkommen?
Till denna workshop är du välkommen om du är intresserad av att utforska nya sätt att använda material och skapa på ett hållbart sätt, och är verksam inom de kulturella och kreativa branscherna. Vi söker särskilt dig som är nyfiken, men kanske tänker att det inte är för dig. Ju fler perspektiv som deltar, desto fler möjligheter kommer vi se. Så kom, oavsett om du är en passionerad fri kulturarbetare, erfaren kreatör, etablerad designer eller bara nyfiken på att lära dig mer om kreativitet och innovation!
Anmäl dig idag!
Antalet platser är begränsat, så se till att säkra din plats. Låt oss omvandla spill till kreativa innovationer! Anmäl dig vid Simple Signup. Du får en bekräftelse via mail när din plats är bekräftad.

Om Coop Norrbotten
Coop Norrbotten är en medlemsägd dagligvarukedja som verkar för en hållbar livsmedelsförsörjning i hela regionen. I mer än 25 år har Coop Norrbotten satsat på lokal mat och närmare hälften av vår färskvaruförsäljning kommer från lokala producenter. Genom sitt Butikseffektivitetsprogram arbetar dem strukturerat för att minska matsvinnet – med rutiner på daglig, veckovis, månadsvis och kvartalsvis nivå.
Coop Norrbotten vill genom kreativ samverkan identifiera nya sätt att använda, förädla eller omfördela det som annars kasseras – och samtidigt bidra till ökad kundmedvetenhet och cirkulära lösningar i butik.
